• Læs med her inden du køber halsbånd til din hund.

  Find et fint halsbånd (foto: billigdyrehandel.dk)

  Find et fint halsbånd (foto: billigdyrehandel.dk)

  Det skal du se efter, når du køber halsbånd til din hund

  At købe halsbånd til sin hund er ikke altid en let opgave. Der er mange ting at tage højde for og som med mennesker, så er der også enormt stor forskel på hunde. Dog er der nogle ting, som du kan tage udgangspunkt i inden du vælger halsbåndet eller måske en sele til din hund.

  Det vigtigste er selvfølgelig, at halsbåndet passer til din hund. Det gælder både tykkelsen på halsbåndet og omkredsen. Når du skal vælge størrelsen på halsbåndet, så skal du tage et målebånd og måle din hunds hals. Halsbåndet skal ikke sidde helt stramt, så læg gerne et par fingre imellem, så der bliver lidt luft i omkredsen. Så har du størrelsen.

  Det er altid vigtigt at tage i betragtning hvor stor din hund er. En lille hund skal have et mindre halsbånd end en stor hund. Det giver sig selv. Derfor skal du overveje tykkelsen af halsbåndet og materiale valget. Mange vil nok fortrække et læderhalsbånd, fordi det holder længere og er af en bedre kvalitet. Det kan dog være en fordel at vente med at investere i et læderhalsbånd indtil din hund er vokset til. Ellers skal du bare ud at investere igen og så giver det ikke så meget mening. Når hunden er hvalp, er det dog også vigtigt, at du øver hunden i at gå med halsbånd. Den skal lære, at det ikke gør noget og at det bare skal sidde der.

  Halsbånd til små hunde

  Der er forskellige holdninger til, hvad der er bedst for hunden i længden. Skal du vælge halsbånd eller sele til din hund? Nogle undersøgelser peger på, at det kan være en god idé, at du i starten, når hunden skal trænes i at gå pænt, benytter en sele. I starten man ikke kunne undgå ryk og pludselige stop, og det vil kunne gå ud over nakken og ryggen på din hund, særligt så længe den stadig er lille. Derfor kan det måske være en løsning at skifte til et halsbånd senere, når din hund har lært at gå pænt og den ikke bliver udsat for den samme belastning.

  Du kan finde et stort udvalg af halsbånd og seler her

  Se forskellige halsbånd her:

  Køb et loppehalsbånd og undgå loppe- og flåtbid

  Et rigtigt hundehalsbånd er et halsbånd i læder

  Categories: Dyr, Hund, Hundehalsbånd

  Tags: , , ,

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.