• Marsvin udendørs er en sjov børneaktivitet

  Det er sjovt for børnene med et udendørs bur til marsvin (foto: lavprisdyrehandel.dk)

  Det er sjovt for børnene med et udendørs bur til marsvin (foto: lavprisdyrehandel.dk)

  For mange familier med børn kommer der en periode, hvor børnene ønsker at få sig deres helt eget kæledyr. Dette kan være en kort dille, som ikke holder ved, men det kan også være en god mulighed for, at børnene kan lære at tage ansvar og bruge tid på af passe og pleje et andet levende væsen.

  Der er mange muligheder at vælge imellem, og der kan være stor forskel i både pris, tid og udbytte fra de mange forskellige typer kæledyr.

  For nogle børn er det måske nok at få sig et lille akvarium med to guldfisk i. De skal have mad en gang om dagen og have rent vand en gang om ugen. Alligevel så er guldfisk måske ikke det sjoveste og mest aktive kæledyr.

  Andre går efter dyr i en helt anden størrelsesorden. Hvis først ens børn har fået ind i hovedet at heste er en god hobby, så kan det hurtigt blive en omsiggribende affære. Både tidsmæssigt og økonomisk.

  Dermed er der også mange, som måske kunne få noget ud af at vælge et noget mindre dyr, som alligevel kan passe sig selv det meste af tiden. Det kunne for eksempel være et dyr i gnaverfamilien. Gnavere er den gren af pattedyr, som har det man kalder rodåbne fortænder. Dermed er de gode til at gnave, og derfra har de fået deres navn.

  Marsvin er et af de kæledyr, der kan holdes udendørs

  Indenfor gnaver-familien findes der mange forskellige typer. De mindste er mus og rotter. De kræver ikke meget plads, og kan være i et mindre bur. Går man en størrelse højere op, kan det være et hamster.

  En af de mere populære typer af gnavere er et marsvin. Dette skal ikke sammenlignes med det svømmende pattedyr med samme navn. Marsvinet er en lille gnaver som kan blive mellem 5 og 7 år, hvilket også passer godt til et barn, da barnet sandsynligvis vil vokse fra interessen for det lille dyr i løbet af en årrække.

  Marsvinet kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvor det faktisk blev brugt som en af de primære proteinkilder inden for fødevare. Dog har det i Danmark altid været brugt til kæledyr.

  Vil du se mere om marsvin udendørs, så kig her

  Se mere her:

  Få kvalitetsfulde og billige akvarieplanter til din fisk

  Hundeshampoo kan give din hund en loppefri hårdag

   

  Categories: Bur, Dyr, Tilbehør

  Tags: , , , ,

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.