• Skånekost og mælkesyrebakterier hjælper på din hund med diarre

  Køb det rette foder (foto petworld.dk)

  Forkellige typer foder hjælper på din hunds dårlige mave (foto: petworld-vet.dk)

  Som hundeejer, er der en stor chance for at du på et eller andet tidspunkt oplever at din hund har bøvl med maven og diarre. Det kan der være mange årsager til, men i de fleste tilfælde vil det dog være muligt at behandle hunden hjemmefra. Alternativt bør man kontakte dyrlægen, hvis ikke det hjælper.

  Behandling af diarré i hjemmet

  Vores hunde er dejligt, når de er friske og sunde. Men ind i mellem vil maven også drille hos vores 4-benede bedste ven, og et resulterer ofte i diarre eller tynd mave. Det resulterer ofte i en hund, der uoplagt, trist og uden lyst til at lege og gå tur. Det hænger også ofte sammen med en mistet appetit.

  Heldigvis er det ganske nemt at behandle din hund med diarre fra hjemmet, så du sparer en tur til dyrlægen, og får en sund og frisk hund igen. Der er flere måder du kan behandle din hund – det kan blandt andet være med tilskud og håndkøbsmedicin. Når du selv bøvler med maven, kender du sikkert til tricket med ymer eller andet yoghurt produkt. Det er fordi mælkesyrebakterier er gode til at genoprette den ubalance der kommer i maven, og som forårsager diarre og tynd mave. Det samme gælder, når din hund bøvler med maven. Her kan du få mælkesyretabletter eller ganske enkelt give hunden ymer oven på en skånekost. Bakterierne går ind og genopretter ubalancen og ubehaget i tarmene. Det er også det, der binder stoffere, der giver ubehag til afføringen. Diarre betyder nemlig at der er noget overskydende væske i tarmen, som hunden ikke kan komme af med. Det er derfor at afføreringen er helt tynd og nærmest flydende.

  Prøv med skånekost

  Hvis det ellers ser ud til at din hund trives på trods af dårlig mave, kan du prøve at give den behandling hjemme. I mange tilfælde vil hunden have tyng og dårlig mave på grund af noget, den har spist, som enten var forurenet eller hunden ganske simpelt ikke kunne tåle.

  Derfor er skånekost i en periode en god ting at skifte til, indtil balancen i maven er genoprettet. Når hunden har fået det bedre, kan du lige så stille begynde at skifte over til hunden normale kost – blandt andet ved at blande de to fodertyper.

  Er den til gengæld helt gal med hunden, bør du kontakte din dyrlæge.

  Se udvalget af skånekost og tilskud til din hund med diarre her

  Se mere om dårliv mave hos hunde her:

  Sådan håndteres hunde med dårlig mave bedst

  En hund med tynd mave undgås med opmærksomhed og foder

  Categories: Dyr, Foder, Hund, Sundhed

  Tags: , , , ,

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.