• Syge katte kan være katte med allergi og det kan kureres

  Allergi kat (foto: petworld-vet.dk)

  Allergi kat (foto: petworld-vet.dk)

  Syge katte kan være katte med allergi

  En kløen i øjnene og en ustandselig trang til at nyse. Det kan være tegn på allergi hos mennesker. Ligesom mennesker kan have allergi, så kan katte også udvikle allergi. Hos katte viser allergien sig ligesom hos mennesker med kløe, rødme og irritation. Din kat kan dog også hav fået lopper, hvis den kløer sig meget. Hvis din kat har lopper, findes der mange gode loppemidler, der får fjernet lopperne i et ruf.

  Din kat kan også være foderintolerant og det viser sig på samme måde som allergi. Allergi er dog en reaktion fra kattens immunforsvar, det er det ikke hvis det er foderintolerance, men symptomerne ligner meget. Du kan ofte nemt selv undersøge, om det er allergi eller foderintolerance ved at skifte foder. Det er nemlig ofte lagermider i foderet, som katten ikke kan tåle. Der findes produkter, der er kornfrie, og det kan du prøve en periode, for at se om din kat får det bedre.

  Får katten det ikke bedre, kan det være, at din kat har allergi og så er det med at få fat i noget allergifoder. Allergifoder virker hurtigt og effektivt og du skal nok få en frisk kat igen. Allergifoder er nemlig udviklet uden allergifremkaldende stoffer.

  Katte allergi kan skyldes mange ting

  Ligesom os mennesker kan have allergi over for alt fra nødder til mælkeprodukter, ligesådan kan katte være allergiske overfor alt muligt. Men som det også er med mennesker, er der allergityper, der er mere udbredte end andre.

  Mange katte har indåndingsallergi og det betyder, at katten er allergisk overfor luftbårne stoffer. Det kan være pollen, husstøvmider og skimmelsvamp. Disse typer allergi kan behandles med allergifoder og vaske katten ofte. Ved at vaske pelsen så kommer katten af med de luftbårne ting, der har sat sig i pelsen, og som katten er allergisk overfor.

  Du kan finde forskellige typer af allergifoder til katte med allergi her.

  Læs mere om allergi hos katte her:

  Katte med allergi skal have specielt kattemad

  Du kan nemt forebygge allergi hos katte

  Categories: Dyr, Kat, Kattefoder, Sundhed, Tilbehør, Velvære

  Tags: , , , , ,

  2 thoughts on “Syge katte kan være katte med allergi og det kan kureres

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.