• Tæger på hunde kan medføre alvorlige sygdomme

  Få fjernet tægerne med det samme! (foto: billigdyrehandel.dk)

  Få fjernet tægerne med det samme! (foto: billigdyrehandel.dk)

  Sommeren er fantastisk for kæledyrsejere. Mange nyder at udnytte det gode vejr til at gå lange ture med deres hund. Ofte betyder det også, at hundene får lov til at løbe frit omkring, hvilket de også uden tvivl elsker at gøre. Det er dog mindre fantastisk, når man kommer hjem og opdager, at ens hund er blevet bidt af en tæge. Dette er noget de fleste kæledyrsejere oplever på et tidspunkt, men det er vigtigt at du tager det seriøst og ikke bare tror, at det er en del af det at være en hund. Tæger bærer nemlig rundt på nogle alvorlige sygdomme, og disse sygdomme kan blive overført til din hund, hvis tægen får lov til at sidde på din hund i lang tid.

  Fjern tæger på din hund med det samme

  Når du opdager en tæge på din hund, er det vigtigt at du sørger for at fjerne den med det samme, i stedet for at tænke, at det er noget der skal gøres senere. Jo før du får fjernet tægen i din hunds pels, desto mindre risiko vil der også være, for at din hund er blevet smittet med en sygdom fra tægen.

  Tæger kan dog være ekstremt svære at få øje på, idet de ofte bider sig fast på steder, som man ikke lige får øje på. Det kan eksempelvis være de steder i din hunds pels, hvor pelsen er tykkest, så de sidder godt skjult. De kan også sætte sig i øregangen eller på undersiden af din hund. Derfor er det vigtigt, at du mærker dig frem, når du skal tjekke din hund for tæger. Når du finder en tæge, kan det være en god ide, at bruge en tægetang til at fjerne tægen, så du er sikker på at den kommer helt af. Efterfølgende skal du holde øje med området, og hvis du oplever noget der hæver eller rødmer, skal du kontakte en dyrelæge.

  Sørg derfor for, at finde hjælp til at fjerne tæger på hunde

  Se flere behandlingsmuligheder her:

  Køb et loppehalsbånd og undgå loppe- og flåtbid

  Køb frontline combo vet og slip for flåter og lopper

  Categories: Dyr, Hund, Pels, Sundhed

  Tags: , , ,

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.